Hipertensiune arterială: cauze, stil de viață și remedii naturale

0
631
Hipertensiune arterială cauze, stil de viață și remedii naturale

Tensiunea arterială nu este altceva decât puterea folosită de sânge pentru a curge în artere. Pentru a măsura presiunea, luăm în considerare două criterii, tensiunea arterială în artere, care este măsurată între bătăile inimii și se numește presiune minimă. Presiunea sistolică, pe de altă parte, este presiunea cu care curge sângele atunci când ventriculul s-a contractat. Când una dintre aceste două valori nu îndeplinește parametrii normalității, depășind-o, se vorbește despre hipertensiune.

În cazul hipertensiunii arteriale, primul organ care intră în durere este inima, care se încordează într-o măsură mai mare, deoarece trebuie să pompeze sânge în tot corpul. Oboseala continuă a organului cardiac aduce mai multe probleme, de la deteriorarea vaselor de sânge până la insuficiența cardiacă, anevrismul până la obstrucția unei artere sau a unui sindrom metabolic. Prin urmare, este necesar să fiți întotdeauna foarte atenți să nu ridicați excesiv presiunea, pentru a nu suferi patologii grave, dificil de tratat.

Hipertensiune arterială și stil de viață

Hipertensiune arterială și stil de viațăCauzele tensiunii arteriale pot fi multiple:

  • Factori genetici, cum ar fi predispoziția familială
  • Factorii de mediu, cum ar fi frigul, stresul, o perioadă de suprasolicitare sau expunerea la altitudine mare.
  • Un stil de viață dezordonat, cum ar fi alimentația necorespunzătoare, abuzul de fumat, alcoolul, stilul de viață sedentar excesiv și, în special, utilizarea excesivă a sării.

De multe ori acești factori se împletesc între ei și pacientul se află cu această patologie atât din cauze genetice, deoarece unul dintre părinți, la rândul său, suferă de ea, dar și pentru un stil de viață nesănătos sau pentru o perioadă deosebit de stresantă.

Poate că nu toată lumea știe, de fapt, că această tulburare afectează aproximativ 30% din întreaga populație mondială, fiind o patologie foarte frecventă, care, deși poate fi cauza altor disfuncții grave, poate fi vindecată în moduri diferite, dacă este ținută sub control.

Hipertensiunea arterială este adesea asimptomatică, atât de mult încât mulți oameni nu observă imediat creșterea acesteia și nu iau imediat măsuri. Simptomele pot fi absente de ani de zile până când se simt amețeli, dureri de cap, dificultăți de respirație, leșin, transpirație bruscă, zgomote în urechi, tulburări de vedere și pierderea sângerărilor nazale.

Când apar unul sau mai multe dintre aceste semne, este bine să vă acoperiți imediat și să efectuați controale regulate de presiune, cel puțin o dată pe zi timp de o săptămână. Dacă în acest interval de timp depășește nivelurile normale admise, este indispensabil să se audă opinia unui medic care, în funcție de situația generală a pacientului, va evalua dacă este necesar să se înceapă un curs terapeutic specific.

Remediu

RemediuCând vorbim despre hipertensiune arterială, cel mai bun aliat pentru prevenire, dar și pentru tratament, este un stil de viață ordonat și echilibrat.

În primul rând trebuie să aduceți echilibru în dieta dvs., aceasta înseamnă scăderea drastică a cantităților de sare utilizate pentru asezonarea alimentelor, brânzeturilor grase, alimentelor prăjite, grăsimilor animale, cum ar fi untul și carbohidrații în general. Reducerea de sare sau, mai degrabă eliminarea completă, atât de dificil de acceptat, poate fi înlocuit cu gomasio, care este un amestec de sare de mare întreg, care este mai puțin dăunătoare decât în mod normal, și semințe de susan, sau cu umeboshi acidulate, care excelent înlocui sare și oțet pentru asezonare legume. Licorice, de asemenea, atunci când este consumat în cantități mari, provoacă creșteri de presiune, deci este mai bine să-i reduceți cantitățile.

Lumina verde, în schimb, la fructele și legumele de sezon, ușor condimentate și de preferință crude, poate îmbogățite cu semințe, carne albă sau pește. Un mare ajutor vine de la usturoi, ceapa, patrunjel si telina, dar mai presus de toate este indispensabil sa bei mult, cel putin 10 pahare de apa pe zi, deoarece prin urina toxinele sunt excretate si presiunea revine rapid la normal.

La unele persoane hipertensive, deficitul de potasiu se manifestă adesea, de aceea este recomandabil să vă ajutați cu următoarele alimente pentru a readuce nivelurile la normal: portocale, ceaiuri din plante cu fructe roșii, sparanghel, mere, roșii, banane și băuturi de lămâie fără zahăr.

Natura vine în ajutorul nostru

Natura-vine-în-ajutorul-nostruÎn plus față de nutriție, un mare ajutor pentru scăderea tensiunii arteriale, vine la noi din natură, mare aliat al omului și bunăstarea lui. Oligoelementele aduc beneficii mari, amintim cele mai eficiente dintre ele:

  • Iod, care ajută la reglarea presiunii, mai ales atunci când există umflături într-un interval de timp de 24 de ore, precum și un aliat excelent pentru tiroidă.
  • Potasiul, în schimb, stimulează expulzarea sodiului prin urină; acest principiu, de fapt, guvernează momentele de contracție a inimii și când nivelurile conținute în sânge scad, ritmul cardiac este deteriorat și, ca urmare, apare hipertensiunea.
  • Cobalt și mangan care îndeplinesc funcția de a readuce tensiunea arterială în echilibru. Aceste principii ar trebui luate în fiecare zi, astfel încât se recomandă o utilizare separată și neamestecată a celor două, ceea ce poate duce la efectul invers al creșterii presiunii.
  • Vâsc, este o reechilibrare puternică a sistemului cardiovascular, cu principiile sale, de fapt, promovează vasodilatația, datorită și efectului diuretic care vă permite să expulzați urina.
  • Foarte eficiente sunt și gemmoderivatele, care efectuează o acțiune eficientă asupra acestei patologii și sunt:
  • Tilia chinuitoare, folosită pentru a calma anxietățile și agitațiile, precum și insomnia. Știm, de fapt, că la subiecții mai slabi din punct de vedere emoțional, orice îngrijorare, anxietate sau supărare poate provoca o creștere a tensiunii arteriale ridicate, mai ales atunci când sunteți la bătrânețe sau sunteți gravidă.
  • Olea europaea, pe de altă parte, este un gemmoderivate de măslin, care îndeplinește funcția de reducere a tensiunii arteriale cu antisclerotic activitate pe peretii venoase.
  • Păducel, care acționează asupra nivelului tensiunii arteriale aducându-le înapoi la normal, în special pentru persoanele anxioase, care sunt mai predispuse la vârfuri de tensiune arterială ridicată din cauza factorilor emoționali sau de caracter.

Prin urmare, este necesar să vă ascultați corpul și mesajele pe care ni le trimite, pentru că, dacă este adevărat că este o mașină perfectă, este, de asemenea, adevărat că are nevoie de îngrijire și atenție, pentru a continua să își îndeplinească funcțiile într-un mod regulat.

Ascultați și ascultați-vă pentru a evita să alergați pentru acoperire atunci când este prea târziu.