Hipertensiune arterială sfaturi: Simplu pentru a reduce tensiunea arterială ridicată

0
930
Hipertensiune arterială sfaturi Simplu pentru a reduce tensiunea arterială ridicată

Hipertensiune arterială cum se scade: trei sfaturi de bază pentru a reduce riscul de hipertensiune arterială. 

Până în prezent, persoanele cu hipertensiune arterială au fost sfătuite medicamente ca singurul tratament considerat eficient de comunitatea științifică, dar în timp lucrurile s-ar putea schimba. Mai presus de toate, ar fi bine să ne concentrăm pe răspândirea unei alimentații adecvate și a unui stil de viață mai sănătos în numele prevenirii.

Hipertensiune arterială cum să-l scadă

Hipertensiune arterială cum să-l scadăPână în acest moment, persoanele cu hipertensiune arterială s-au văzut că recomandă medicamentele ca singurul tratament considerat eficient de comunitatea științifică, dar cu timpul lucrurile s-ar putea schimba. Mai presus de toate, ar fi bine să ne concentrăm pe răspândirea unei alimentații adecvate și a unui stil de viață mai sănătos în numele prevenirii.

Hipertensiunea arterială poate avea implicații grave asupra sănătății dacă este lăsată netratată, de aceea este important să se ia măsuri pentru scăderea acesteia și, astfel, să se reducă riscul de atac de cord și accident vascular cerebral. Dacă aveți probleme cu menținerea tensiunii arteriale la un nivel sănătos, urmați aceste trei modalități simple de a vă ajuta să vă reduceți tensiunea arterială.

Hipertensiune arterială ce trebuie făcut pentru a-l scădea: crește aportul acestor alimente
Încercați să creșteți aportul de fructe și legume, pește gras și cereale integrale și înlocuiți cookie-urile și chipsurile cu nuci și semințe.

Fructele și legumele furnizează potasiu, care ajută la menținerea tensiunii arteriale sănătoase. Ea face acest lucru prin echilibrarea efectelor negative ale sării în organism care ajută rinichii să se clătească.

Legumele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, cerealele integrale, nucile și semințele sunt surse bune de magneziu, care ajută vasele de sânge să se relaxeze.

Acest lucru permite sângelui să curgă ușor prin vene și artere, eliberând presiunea asupra fluxului sanguin către organele principale.

Între timp, peștii grași, cum ar fi macrou și sardine, conțin grăsimi sănătoase omega 3, care pot ajuta și la scăderea tensiunii arteriale. Omega 3 se găsește și în nuci și semințe, cum ar fi nucile și semințele de in.

Persoanele cu hipertensiune arterială ar trebui să încerce să crească consumul de fructe și legume, gustări cu nuci și semințe în loc de prăjituri și chipsuri și să mănânce câteva porții de pește gras pe săptămână.

Hipertensiune arterială ce trebuie să faceți pentru ao scădea: reduceți aportul acestor alimente

Hipertensiune arterială ce trebuie să faceți pentru ao scădea reduceți aportul acestor alimenteReduceți sarea și alimentele bogate în sare și grăsimi saturate, cum ar fi alimentele procesate și alimentele nesănătoase.

Reducerea sării este foarte importantă pentru persoanele cu hipertensiune arterială, deoarece sodiul prezent în sare este una dintre cele mai frecvente cauze ale hipertensiunii.

Conținutul ridicat de grăsimi și caloriile saturate ale alimentelor procesate pot duce, de asemenea, la creșterea în greutate, care este asociată cu un risc crescut de a dezvolta hipertensiune arterială.

Pe lângă respectarea unei diete sănătoase și echilibrate, https://www.greendex.ro/detonic-inima-si-cardiovascular/ exercițiile fizice sunt extrem de utile dacă trebuie să scadă tensiunea arterială.

Exercitiile aerobice ajuta la mentinerea excesului de greutate si, de asemenea, promoveaza o inima sanatoasa. Forța musculară ajută la reglarea tensiunii arteriale și la menținerea unei greutăți sănătoase.

Încercați să faceți în mod regulat plimbări de 30 de minute, sesiuni regulate de înot sau să vă înscrieți la un curs de dans.

Hipertensiunea arterială este o afecțiune comună care testează vasele de sânge și organele vitale. Dar ați putea reduce riscul de hipertensiune arterială făcând unele modificări în dietă.

Unul dintre cele mai bune alimente pentru a mânca la prânz pentru a reduce riscul de hipertensiune arterială este tonul. Mâncarea mai mult ton ar putea ajuta la scăderea tensiunii arteriale și, ulterior, la riscul de atacuri de cord și boli de inimă, a dezvăluit Daria Kantor, fondatoarea aplicației personale de fitness TruBe.

“Tonul este bogat în potasiu, care ajută la echilibrarea efectelor negative ale sodiului. Atunci când alegeți umplutura perfectă pentru sandwich-ul dvs. de pauză de prânz, alegeți tonul pentru o masă antihipertensivă.”și continuă” hipertensiunea arterială este ceva pe care toată lumea ar trebui să încerce să îl evite, deoarece crește semnificativ riscul de boli grave, cum ar fi boli de inimă, cheaguri de sânge, accident vascular cerebral și boli de rinichi”.

Dieta cu tensiune arterială ridicată: ce să mănânci pentru a reduce riscul de hipertensiune arterială / știri cu pensii mari

Dieta cu tensiune arterială ridicată ce să mănânci pentru a reduce riscul de hipertensiune arterială știri cu pensii mari“Este important de menționat că hipertensiunea arterială nu poate fi detectată cu ușurință și adesea nu are simptome. Consumul de alimente bogate în potasiu este o modalitate eficientă de a scădea tensiunea arterială ridicată într-un mod natural. Alimente precum banane, grapefruit, broccoli fierte, ciuperci, cartofi, suc de roșii proaspete, ton, linte și fasole albă sunt bogate în potasiu și pot fi ușor încorporate într-un plan alimentar zilnic. De exemplu, de ce să nu adăugați câteva felii de banane la ceara de dimineață pentru un plus bogat în potasiu?”

Tonul este, de asemenea, bogat în acizi grași omega-3, care ajută la scăderea colesterolului “rău” din organism.

De asemenea, este plin de mangan, zinc și vitamina C, care lucrează împreună pentru a întări sistemul imunitar.

Simptome de hipertensiune arterială

Hipertensiunea arterială este, de asemenea, cunoscută sub numele de “ucigașul tăcut”, deoarece mulți oameni nici măcar nu sunt conștienți de faptul că sunt în această stare. Semnele și simptomele hipertensiunii arteriale sunt dezvăluite numai la persoanele cu tensiune arterială extrem de ridicată.

Simptomele comune ale hipertensiunii arteriale includ dureri de cap persistente, prezența sângelui în urină și un sentiment de ciocnire în piept.

Discutați cu un medic sau farmacist pentru a vă verifica valorile tensiunii arteriale.
Toți adulții de peste 40 de ani ar trebui să-și verifice tensiunea arterială cel puțin o dată la cinci ani.