Hipertensiunea arterială: cum să o scadă în mod natural

0
809
Hipertensiunea arterială cum să o scadă în mod natural

Presiunea arterială este forța exercitată de sânge pe pereții arterelor care permite distribuirea sângelui în circulație cu o cantitate adecvată de oxigen organelor.

Cum se măsoară tensiunea arterială?

Cum se măsoară tensiunea arterialăTensiunea arterială este măsurată folosind sfigmomanometrul, un instrument format dintr-un rulment gonflabil și un manometru gradat în milimetri de mercur (mmHg). Măsurarea este utilizată pentru a specifica maximul (sau sistolic), care corespunde momentului în care inima se contractă pentru a împinge sângele în circulație și un minim (sau diastolic) care corespunde momentului în care inima relaxează reîncărcarea cu sânge înainte de următoarea mișcare. Există, de asemenea, manometre electronice suplimente de hipertensiune pe piață care dau rezultate fiabile și facilitează auto-măsurarea.

Care sunt valorile normale ale tensiunii arteriale? Valorile tensiunii arteriale pot varia în funcție de vârstă și de greutatea corporală, dar, în principiu, valorile normale la adult sunt între 110-120 mmhgfor lamassima (sistolică) și 70-80 mmhgfor lamassima (diastolică).

Ce este hipertensiunea? Hipertensiunea arterială (sau hipertensiunea arterială) este o afecțiune în care valorile tensiunii arteriale sunt relativ mai mari decât în mod normal, în special valoarea maximă (sistolică) mai mare de 140 mmHg, iar cea minimă (diastolică) este mai mare de 90 mmHg.

Care sunt cauzele hipertensiunii arteriale? Principalii factori care afectează apariția hipertensiunii arteriale sunt un stil de viață sedentar, consumul excesiv de sare în nutriție, stresul emoțional puternic, lipsa somnului, abuzul de fumat și alcoolul.

Care sunt simptomele hipertensiunii arteriale? Persoanele care suferă de hipertensiune arterială, în general, nu prezintă anumite simptome, dar se poate întâmpla ca acestea să sufere de întoarcerea capului sau de pierderea sângerărilor nazale.

Care sunt riscurile pentru bolnavii de hipertensiune arterială?

Care sunt riscurile pentru bolnavii de hipertensiune arterialăPresiunea în exces împotriva pereților arterelor poate provoca leziuni vaselor de sânge și organelor cu risc crescut de a suferi de boli de serie, cum ar fi ateroscleroza sau insuficiența cardiacă, care predispun organismul la evenimente adverse, cum ar fi atac de cord și accident vascular cerebral.

Cum de a scădea tensiunea arterială ridicată? În cazurile severe, este important să recurgeți la medicamente prescrise special de medicul curant. În general, pentru a readuce valorile presiunii la normal, trebuie să urmați o dietă sănătoasă, să faceți exerciții fizice constante, să vă mențineți greutatea corporală sub control și să reduceți sau să eliminați consumul de alcool și tutun. Dieta și activitatea fizică au o importanță fundamentală pentru reducerea presiunii, dar utilizarea suplimentelor specifice se poate dovedi utilă. În acest sens, Farmaciștilor din eFarma.ei recomanda utilizarea de Minimas Advaned supliment de la Aboca, care garantează bunăstarea organismului, normalizarea tensiunii arteriale, printr-un diuretic și efect vasodilatator. Pe baza extractelor din măsline, păducel și goji, acest produs reușește să regularizeze presiunea profitând de prioritățile componentelor sale.

Hipertensiunea arterială: cum să o scadă într-un mod natural

Hipertensiunea arterială cum să o scadă într-un mod naturalHipertensiunea arterială (hipertensiunea arterială) este unul dintre cei mai mari factori de risc pentru apariția bolilor grave, cum ar fi accident vascular cerebral, atac de cord și insuficiență renală. Cauzele pot fi diferite, dar în principal hipertensiunea primară, adică cea care afectează 95% din populație, depinde de: familiaritate, vârstă, patologii precum diabetul, factori psihologici, stiluri de viață incorecte.

Un ajutor important vine din tabel: pentru a reduce riscurile cauzate de hipertensiunea arterială, este esențial să urmați o dietă echilibrată și un stil de viață activ și sănătos. Aceasta înseamnă: reducerea grăsimilor, a sării, a băuturilor și a alimentelor bogate în zahăr, luarea porțiilor necesare de fructe și legume, practicarea activității fizice de tip aerobic cel puțin 30 de minute pe zi timp de 3 ori pe săptămână. Plantele și ierburile sunt, de asemenea, valoroase pentru sănătatea noastră și, datorită proprietăților lor, ele ajută la contracararea eficientă a tensiunii arteriale ridicate. În plus: nu au efecte secundare; ele sunt un remediu natural, restabilește presiunea; proprietățile lor nu sunt numai curative, ci și preventive ale fenomenelor hipertensive. Principalele plante benefice care ajută la scăderea sau prevenirea hipertensiunii arteriale sunt: arugula, păducel, măsline și usturoi.

Arugula arugula este o plantă erbacee care are: puține calorii, conținut ridicat de apă, săruri minerale, vitamine și antioxidanți. Caracteristic înțepător gustul acestei plante se datorează un ingredient activ, izotiocianat Erucine, care are proprietăți: vasorilaxants: relaxează musculatura vaselor de sânge; antihipertensive: scade tensiunea arterială prin eliberare de hidrogen sulfurat.

Păducel: este vasodilatator: fluxul sanguin poate curge în vase fără rezistență; previne aritmia: adesea această patologie este un efect secundar al unor medicamente. Păducelul ajută la prevenirea acestuia și, în același timp, nu interferează cu ingredientul activ al medicamentelor luate; este un sedativ ușor: prin urmare, este util atunci când hipertensiunea apare în urma stărilor de anxietate sau a momentelor critice.

Măslinul are trei caracteristici principale: este un vasodilatator; este o scurgere puternică: acționează asupra rinichilor, eliberându-i de excesul de sodiu, reducând valorile zahărului din sânge și curățând sângele de zaharuri; reglează grăsimile din sânge: prin urmare, ajută la controlul colesterolului ridicat. Proprietățile benefice de măsline și Păducel sunt complementare: acționează în primul rând asupra rinichilor și a doua pe inima atinge un obiectiv comun-de a reduce tensiunea arterială ridicată.

Usturoiul este un puternic depurativ și vasodilatator, care, datorită conținutului său de alicină, reduce agregarea trombocitelor, reducând astfel riscul de tromboză, atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale. Aceste plante pot fi consumate în mod natural sau sub formă de extracte sau tablete.